Alex Alenius kritisoi Lukijalta-kirjoituksessaan (Satakunnan Kansa 19.11.2023) Musan Salaman päätöstä korottaa juniorien kausimaksuja. Seura ymmärtää kritiikin, ja haluaa vastata siihen perustellusti.
Alenius kirjoittaa, että maksuihin on tullut 60 prosentin korotus. Tämä on virheellinen arvio. Kaikkia seuran juniorijoukkueita tarkasteltaessa keskiarvoinen vuositason nousu on 150 euroa, joka kuukautta kohden tekee pyöristettynä noin 15 euroa. Koska joukkueilla on ollut erilaisia tapoja joukkuemaksun laskuttamisessa ja suuruudessa, ovat korotukset erilaisia eri joukkueille.
Syyskokous päätti
Toimintamaksun uudistamisesta päätti marraskuussa kokoontunut syyskokous johtokunnan esityksestä. Kokouksen yhteydessä asiasta käytiin perusteellinen keskustelu. Asiaa on valmisteltu keväästä asti ja se on käsitelty myös joukkueenjohtajien kesken ennen syyskokousta.
Toisin kuin lukija kirjoittaa, torstaina 16. marraskuuta järjestetty tilaisuus oli yhden joukkueen vanhemmille järjestetty tilaisuus, ei yleinen tilaisuus kaikille seuran vanhemmille. Muiden joukkueiden osalta seuran edustaja vierailee vanhempainilloissa.
Kirjoittaja kirjoittaa, että Palloliiton toimintojen mukana oleminen lisää kokopäiväisten työtekijöiden määrää seurassa. Tämä väite ei pidä paikkaansa. Musan Salamassa tehdään minimimiehityksellä työtä yli 600 juniorin hyväksi. Moni tekee töitä oman toimensa ohella ja seuran suurin voimavara on vapaaehtoistyö: kiitos siitä. Se on totta, että mukanaolo Palloliiton kehittämistoiminnassa vaatii voimavaroja, ja niitä pitää seuraan luoda.
Hinta ei ole Musan Salamassa este
Paine maksujen nostoon on ollut olemassa jo jonkun aikaa. Asia on valmisteltu kattavasti ja niin, että muutos pyrkii ottamaan perheiden tilanteen huomioon. Meille on tärkeää, että hinta ei tule harrastuksen esteeksi Musan Salamassa: ei nyt, eikä tulevaisuudessa.
Toimintamaksun muutoksessa on otettu huomioon myös muiden seurojen hintojen taso. Laji maksaa meillä nyt 150 euron sitoutumismaksun lisäksi joko 40, 50 tai 60 euroa kuukaudessa.
Musan Salama pystyy edelleenkin olemaan halvimmasta päästä, jos ajatellaan urheilulajeja, joita voi harrastaa useita kertoja viikossa. Näiden hintojen päälle tarjotaan lisäksi extraharjoittelua, talenttitreenejä sekä maalivahdeille tarjottua ylimääräistä valmennusta useita kertoja viikossa. Viikoittain Musan Salaman toimintaan osallistuu yli 700 lasta, nuorta ja aikuista, kun mukaan lasketaan seuran toiminta ja harrastamisen Porin mallin kerhot.
Kasvatustyö on laadukasta
Olemme vahvistaneet loppuvuodesta valmennustamme, jotta nuorilla on mahdollisimman hyvät olosuhteet kehittyä pelaajana. Moni seurassamme vaikuttava tekee siviilityönään kasvatusalaa, ja monella on jo usean vuosikymmenen kokemus kasvatustyöstä.
Nämä henkilövalinnat ovat olleet tietoisia. Me otamme ”kasvattajaseura”-käsitteen vakavasti ja pyrimme olemaan sellainen myös käytännön tasolla.
Musan Salama haluaa myös kehittää toimintaansa ja ottaa vastaan palautetta, myös kriittistä sellaista. Seura on kuluneen vuoden aikana saanut kritiikkiä, ja se on ollut monessa kohtaa aiheellista.
Tämä kritiikki on otettu vastaan, ja Musan Salama aikoo oppia ja kasvaa siitä.
Kari Löytökorpi, toiminnanjohtaja
Tämä vastine on löydettävissä Satakunnan Kansan verkkosivuilta sekä Satakunnan Kansan painetusta lehdestä 21.11.