23.9.2023 22:55
Naiset Edustus

MuSa esitti parastaan ja piti haaveensa elossa

Naiset matkustivat lauantaina nousukamppailun kannalta elintärkeään otteluun Turkuun.

Edellisen illan tulokset muista lohkoista olivat vahvistaneet sen, että tavoitteeksi asetettu karsintapaikka oli edelleen joukkueen omissa käsissä, kun nousukarsintaan etenee lohkovoittajien lisäksi paras kakkonen. Ottelun alusta saakka oli siis selvää, että MuSalle kelpasi vain voitto.

Täyttä pistepottia metsästänyt vierasjoukkue prässäsi ylhäältä ja hyökkäsi hanakasti. Kotijoukkue TuWe puolusti keskikaistaa tiiviisti, jolloin tilaa löytyi jälleen kerran laidoilta. Etenkin oikealla laidalla viilettänyt Matilda Vehmasto hyödynsi löytämäänsä tilaa mainiosti ja eteni kuljettamalla kerta toisensa jälkeen.

Tapahtumat etenivät vieraiden hallinnassa ja turkulaisten maalia hätyyteltiin useampaan kertaan jo ennen avausosumaa. Lopulta yritykset tuottivat tulosta ottelun 23. minuutilla, kun MuSa pääsi iskemään erikoistilanteesta. Jessica Kannoston kulmapotku tavoitti maalilta Sanni Välilän, jonka puskun runnoi lähietäisyydeltä verkkoon Minttu Suontaka. Maalista vielä lisää virtaa saanut Salama ei johtoasemaansa pitkään ihmetellyt, vaan iski toisen osuman heti seuraavalla peliminuutilla. Pilkun tuntumaan karanneessa irtopallossa oli ensimmäisenä Aada Kylävainio, joka sijoitti pelivälineen varmasti verkkoon ja siirsi MuSan 0-2 karkumatkalle.

Ensimmäisen puoliajan lopulla laukaustaan pääsivät kokeilemaan vielä sekä Välilä että Kannosto, mutta enempää osumia ei ennen taukoa enää nähty. Toisella jaksolla vieraat lisäsivät kaasua ja kotijoukkueen vauhti puolestaan alkoi hiipua. Maaliverkko kuitenkin heilahti seuraavaksi MuSan päädyssä, kun TuWen Veronica Timlin onnistui nappaamaan riiston syvältä vierasjoukkueen puoliskolta. Boksin rajoilta melko vapaasti lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti maaliin.

Takaisku ei kuitenkaan MuSan vahvaa esitystä murentanut, vaan peli jatkui valkopaitojen hallinnassa. Lisämaaleja haettiin ja sellainen nähtiin, kun ottelua oli pelattu 73 minuuttia. Puoliajalta kärkeen vaihdettu Ellimaija Akola loi juoksullaan tilaa Jessica Kannostolle, joka pääsi keskialueelta kuljettamaan kohti TuWe-maalia. Kuljetuksen päätteeksi Kannosto ohitti turkulaisten maalia vartioineen Linda Säätelän jo kaukaa ja siirsi näin vieraat 3-1 johtoon. Loppulukemat kaunisteli 90 minuutilla Minttu Suontaka Vehmaston hyvästä keskityksestä.

Vierasjoukkueen kapteeni Kannosto oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin. “TuWe on aikaisemmin ollut meille hankala vastustaja, mutta tänään hankaluuksista ei ollut tietoakaan. Me määräsimme pelin tahdin alusta alkaen ja pelasimme kokonaisuudessaan ehjän ottelun.” Pelillisen onnistumisen lisäksi Kannosto nosti esiin myös henkisen vahvuuden: “Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä energia ja se näkyy kentällä. Jokainen antoi tänään itsestään sen, mitä voittaminen vaatii.”

Voittamista joukkueelta vaaditaan seuraavaksi ensi viikon sunnuntaina, kun sarjan päätöskierrokselle Poriin saapuu HPS/2 Helsingistä. Ottelussa panosta riittää, sillä voitolla MuSa etenee Naisten Ykkösen kaksiosaiseen nousukarsintaan. Tule osoittamaan tukesi ja todistamaan naisten edustusjoukkueen taisteluilmettä tekonurmelle, kun sarjan viimeinen ottelu vihelletään käyntiin su 1.10. klo 13.00.