4.9.2023 08:15
Naiset Edustus

Naiset voitolla takaisin kärkikahinoihin

Kotijoukkueen peli sunnuntaina käynnistyi yskähdellen, mutta riitti kolmeen pisteeseen.

Aurinkoisella tekonurmella ottelun asetelmat olivat alusta saakka selvät. Kokoonpanohuolista kärsinyt Härmä valmistautui puolustamaan ja kotijoukkue MuSa taas haki vain ja ainoastaan voittoa. MuSa vastasikin pallonhallinnasta heti alkuvihellyksestä eteenpäin, mutta ei saanut nostettua ottelun tempoa haluamalleen tasolle. Harhasyötöt katkoivat pelin rakentelua ja reagointi tilanteenvaihtoon oli hitaanpuoleista. Härmä puolusti keskialuetta tiiviisti, eikä päästänyt kotijoukkuetta hyödyntämään vahvuuksiaan.

Laitakaistoilta sen sijaan löytyi tilaa, jonka onnistui ensimmäisenä hyödyntämään Matilda Vehmasto. Vehmaston vahva kuljetus päätyi oikealta laidalta boksiin, jonne oli ehtinyt myös Amelia Luotonen. Vehmaston syöttö löysi maalilta Luotosen, joka viimeisteli varmasti suoraan ilmasta. Osuma ei kuitenkaan juuri vapauttanut kotijoukkueen pelaamista, vaan pian tapahtui toisessa päässä. Pallo pyöri vaarallisen oloisesti MuSan boksin rajoilla, eikä tilannetta päästy purkamaan. Lopulta Härmä pelasi takaviistoon huomaamatta liikkuneelle Iina Niemiselle, joka pääsi melko vapaasti lataamaan pallon verkkoon.

Hetken tilanne näytti kotijoukkueen näkökulmasta hyvinkin synkältä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin osui Luotonen toistamiseen ja siirsi MuSalaiset jälleen johtoon. Mainion syötön osumaan tarjoili salamakapteeni Jessica Kannosto. Maalia seurasi useampia maalintekoyrityksiä, mutta toisinaan päättäväisyys ja huolellisuus loistivat poissaolollaan. Toisinaan taas loisti vieraiden maalivahti Iisa Korkeila, joka oli ottelussa erityisen vaikea ohitettava. Viimein ottelun 42. minuutilla Luotonen täydensi hattutemppunsa ja puoliajalle lähdettiin 3-1 lukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai uuden vaihteen päälle ja Härmän vauhti alkoi hiipua. Ottelu siirtyi lähes kokonaan vierasjoukkueen päätyyn, kun MuSa jahtasi lisämaaleja. Sellainen saatiinkin aikaiseksi, kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 15 minuuttia. Vaihdosta sisään tullut Minttu Suontaka teki oivallisen juoksun ja hänet näki keskikentältä Sofia Stenbacka. Suontaka onnistui harhauttamaan lähimmän vastustajansa ja laukaus painui maaliin. MuSa karkasi kolmen maalin johtoon.

Kotijoukkue nosti ryhmitystään ja hyökkäsi vieraiden boksiin kuin liukuhihnalta, eikä vastahyökkäyksiä enää juuri nähty. Kertaalleen vieraat pyrkivät läpiajoon, mutta tilanteen juoksi kiinni Naisten Kakkosen debyyttinsä puolustuslinjassa tehnyt Esther Granberg. Toisessa päässä lukemia kaunisteltiin vielä kahdesti pilkulta, kun Härmän puolustus joutui rikkomaan vauhtiin päässeitä MuSa-hyökkääjiä. Molemmat rangaistuslaukaukset iski Kannosto varmasti verkon perukoille.

Ottelun 6-1 tuloksella MuSa säilytti paikkansa lohkon voittotaistelussa ja pääsee hyvistä asemista valmistautumaan HJK/2:n kohtaamiseen. Mahdollisesti hyvinkin merkittävä kärkikamppailu käydään lauantaina 9.9. Kontulan tekonurmella Helsingissä. Edellinen kohtaaminen päättyi tiukan taistelun jälkeen maalittomaan tasapeliin, joten odotettavissa on jälleen äärimmäisen jännittävä kamppailu.