17.8.2023 12:39
Naiset Edustus

Naisilla vieraspelien viikko - jatkuuko Luotosen maalivire lauantaina?

Naisten joukkue haki menneenä viikonloppuna voiton HyPS:sta ja pääsee mielenkiintoisista asemista TPV:n kimppuun. Hyvinkäällä ottelun hahmoksi nousi Amelia Luotonen, joka vastasi kaikista Salaman neljästä maalista.

Ottelutapahtumat Hyvinkäällä etenivät kotijoukkueen päädyssä MuSan ottaessa pallonhallinnan heti aluksi itselleen. Ensimmäinen maalipaikka länsi-porilaisille siunaantui jo ottelun 5. minuutilla, kun Amelia Luotonen pääsi nokikkain HyPS-veskarin kanssa. MuSan harmiksi pallo kuitenkin päätyi Luotosen jalasta yli maalin. Vartin pelin jälkeen Luotonen onnistui avaamaan jalkansa boksin sisällä, mutta laukaus kolahti ylärimaan. Seuraavaksi ylärimaa kolisteltiin toisessa päässä, kun kotijoukkue pelasi kulmapotkun lyhyenä boksin ulkopuolelle ja pääsi laukomaan kohti Jenna Saaren vartioimaa MuSa-maalia.

HyPS pyrki koko jakson avaamaan maata pitkin omaa peliään, mutta vieraat onnistuivat estämään pelin rakentelun ja saivat pidettyä pelin pääosin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Tästä huolimatta maalipaikkoja ei juuri syntynyt Jessica Kannoston kahta kaukaa lähtenyttä laukausta lukuun ottamatta. Lopulta ottelun 38. minuutilla Sanni Välilän syöttö löysi maalilta hyvin liikkuneen Luotosen, joka siirsi Salaman 1-0 johtoon. Toistamiseen verkko heilahti jo kuusi minuuttia myöhemmin, kun Kannoston keskitykseen ehti ensimmäisenä Luotonen eikä paikastaan erehtynyt.

Toisella jaksolla MuSa lisäsi johtoaan kahteen otteeseen. Hyökkäykset kulkivat laitakaistoilta, joilta puolustajat Tiina Lilja ja Riina Kumpuniemi etenivät läpi ottelun. Heti toisen puoliajan alkuun Lilja pitkän kuljetuksen päätteeksi vapautti Kannoston keskityspaikkaan ja Kannosto-Luotonen akseli toimi jälleen. Etutolpalle kiirehtinyt Luotonen kiitti tarjoilusta nostamalla pallon varmasti verkkoon. Loppulukemat viimeisteli ottelun 60. minuutilla vahvassa pelivireessä ollut Luotonen, joka irtopallon saatuaan ajoi boksiin ja pommitti pelivälineen ohi voimattoman veräjänvartijan.

Seuraavaksi maaleja jahdataan Tampereella la 19.8., kun MuSa kohtaa Tampereen Pallo-Veikot Lamminpäässä. Edellinen kohtaaminen kevätkierroksella päättyi Salaman 3-1 voittoon. Peli Urheilukeskuksessa oli silloin tasainen ja fyysinen, eikä vähempää ole odotettavissa tälläkään kerralla. Sarjataulukossa viidentenä majaileva TPV on voittanut kaikki kolme syyskierroksen otteluaan ja mielii vielä mukaan kärkikahinoihin. Hyvästä terveystilanteesta viikonloppuun lähtevä MuSa puolestaan pitää kynsin ja hampain kiinni ykköspaikastaan: urheilujuhla jatkuu Tampereella lauantaina klo 14.00!