7.8.2023 09:03
Naiset Edustus

Naisten edustusjoukkue palasi sarjakärkeen

Naiset nappasivat sunnuntaina maukkaan voiton tamperelaisista vieraistaan ja kirivät takaisin lohkonsa kärkipaikalle.

Ottelu Musan kentällä päästiin sateisesta viikonlopusta huolimatta pelaamaan hyvissä olosuhteissa ja käynnistyi tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei alkuun onnistunut luomaan pidempiä pallonhallintajaksoja, vaan peliväline vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin. Ensimmäisen vaarallisen tilanteen sai aikaiseksi vierasjoukkue TKT, jonka kaukaa lähtenyt laukaus kolahti kotijoukkueen maalin ylärimaan. Läheltä piti -tilanteen koettuaan kotijoukkue sisuuntui ja pelitapahtumat siirtyivät pikkuhiljaa vieraiden päätyyn.

Hyvin tiiviisti keskustaa puolustanut TKT jätti tilaa laitakaistoille, joilta MuSa pääsi ensimmäisen puoliajan aikana useasti keskittämään. Ensin hyvän mahdollisuuden sai maalin eteen vahvoja tempokuljetuksiaan läpi ottelun esitellyt Matilda Vehmasto, jonka viimeistely kuitenkin jäi yritykseksi. Keskitykset jatkuivat ja keskityksen kautta kotijoukkue myös siirtyi pelin 13. minuutilla johtoon, kun vasemmalta laidalta rakenneltu hyökkäys päättyi Jessica Kannoston matalaan keskitykseen, jonka Amelia Luotonen iski varmasti sisään vitosen viivalta. Maalin jälkeen TKT haki tasoitusta kahdesti kulmapotkusta, mutta tuloksetta.

Peli jatkui jonkin aikaa palloiluna, eikä sen paremmin koti- kuin vierasjoukkuekaan saanut isompaa vaihdetta silmään. Tapahtumia hallitsi näennäisesti Salama, mutta hallintaa oli hankala jalostaa laadukkaiksi maalipaikoiksi. Joitakin kaukolaukauksia nähtiin, mutta vieraiden maalivahti Emmi Larsen poimi ne varmasti. Lopulta noin puolen tunnin pelin jälkeen MuSa lisäsi johtoaan, kun joukkueen vahvuuteen heinäkuun sarjatauon jälkeen palannut hyökkääjä Ella Kaila pääsi laukomaan pallon voimalla verkkoon etukulmasta. Ennen ensimmäisen jakson päättymistä onnistui Luotonen vielä toistamiseen ja vei kotijoukkueen jo 3-0 johtoon.

Toiselle puoliajalle asteli vauhdikkaampi MuSa, eikä TKT enää juuri päässyt kotijoukkueen maalia hätyyttelemään. Vieraiden kärjessä viilettänyt Saimi Rantamäki jäi ilman tukea, eikä ennättänyt yksin estämään MuSan pelin avaamista. MuSa alkoi luoda hyökkäyksiä lähestulkoon liukuhihnalta ja seuraava täysosuma nähtiin ottelun 57. minuutilla, kun Luotonen vuorostaan latasi matalan keskityksen ja Sofia Stenbacka viimeisteli boksin sisältä kauden kolmannen osumansa. Lopullisesti kotijoukkue naulasi ottelun 70. minuutin pelin jälkeen osumalla kahdesti kahteen minuuttiin. Ensin onnistui keskikentälle puoliajalta vaihdettu Sanni Välilä, joka puski verkkoon Kannoston tarjoileman sisäkierteisen kulmapotkun. Komeat 6-0 loppulukemat iski taululle Naisten Kakkosen debyyttiinsä kirmannut Minttu Suontaka, joka karkasi läpiajoon niin ikään Kannoston syötöstä.

Päivän muut ottelut A-lohkossa päättyivät MuSan näkökulmasta suotuisasti, joten täysi kolmen pisteen potti nosti joukkueen takaisin kärkipaikalle. Seuraavina niskaan hengittävät läpi kauden vahvasti esiintyneet HPS/2 sekä HJK/2, mikä ennustaa erittäin jännittävää syksyä. Jokaisella pisteellä on merkitystä, kun joukkueet jahtaavat karsintapaikkoja: MuSa pyrkii seuraavaksi täydentämään pistesaldoaan Hyvinkäällä ensi lauantaina. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 26.8., jolloin vastaan asettuu KaaPo Kaarinasta.