1.7.2023 21:58
Naiset Edustus

MuSa takaisin voittokantaan sateisella Wembleyllä

Läpi ottelun piiskannut sade ei kotijoukkueen vauhtia hidastanut, vaan pisteet jäivät Poriin.

Kahden tasapelin jälkeen lähti MuSa jahtaamaan voittoa pysyäkseen mukana lohkon kärkijoukoissa. Ottelun alussa ei maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä ja pallo poltti kummankin joukkueen jalassa. Erittäin märkä kenttä toi tilanteisiin oman lisämausteensa, kun pelivälineen kulkua oli ajoittain hankalaa arvioida. Olosuhteet kuitenkin olivat molemmille samat ja niihin totuttiin nopeasti.

Kotijoukkue tavoitteli ylivoimia laitakaistoille ja onnistuikin muutaman kerran etenemään vasenta laitaa vastustajan päätyyn saakka. Syöttämällä ei kuitenkaan rakentunut mitään erityisen vaarallista, sillä TuWe puolusti omaa boksiaan hyvin tiiviisti eikä tilaa murtautumiseen juuri löytynyt. Ensimmäinen maali nähtiinkin kuljetuksen päätteeksi, kun MuSan hyvällä pelipäällä ollut Matilda Vehmasto päätti vasemmalta kulmalipulta ajaa itse boksiin. Vehmasto onnistui kahvittamaan punapaitaisen puolustajan edestään ja pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä tontilta. Eikä laukaus siitä jäänyt yritykseksi, vaan painui maalin kattoon ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Peli jatkui tasaisena tilanteenvaihtona vailla pitkiä pallonhallintajaksoja. Noin 30. minuutin pelin jälkeen vieraat siirtyivät kuskin paikalle ja hyödynsivät MuSan muodon sisään jääneitä tiloja. Painostus tuotti vaarallisia vetopaikkoja, useita kulmapotkuja ja puolittaisen läpiajon, mutta kotijoukkueen toppari Tiina Lilja sekä maalivahti Sanna Jääskeläinen sovittelivat kumpikin sankarin viittaa ja kantoivat MuSan puoliajalle ilman takaiskuja.

Toiselle jaksolle MuSa teki muutoksia ja pyrki rauhoittamaan omaa peliään. Puoliajalta sisään tulivat Helmi Haitti vasemmalle laidalle ja joukkueen vahvuuteen kesäkuussa palannut Sanni Välilä keskikentälle. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue onnistui pelaamaan vieraiden selustaan ja pallosta oli kamppailemassa Amelia Luotonen. Luotonen karkasi pienestä repimisestä huolimatta omille teilleen ja viimeisteli 2-0 lukemat varmasti. Toinen maali selvästi vapautti kotijoukkueen pelaamista ja lisää oli tulossa. Heti perään 59. minuutilla Luotonen pääsi katkaisemaan syötön TuWen alakerrassa ja nappasi pallon mukaansa. Kierrettyään maalivahdin hän toimitti pallon verkkoon ja käytännössä ratkaisi ottelun kotijoukkueen hyväksi. Hetkeä myöhemmin valkopaidat löysivät Helmi Haitin boksin sisältä, mutta laukauksen tielle ehti juuri ja juuri vieraiden maalia vartioinut Roosa Hurmerinta.

Ottelun lopulla MuSa pystyi pitämään tapahtumat pääosin otteessaan, eikä vastustajan varsinaista loppukiriä nähty. Luotosella kuitenkin oli vielä yksi ässä hihassaan, sillä hän täydensi hattutemppunsa ajassa 84. minuuttia. Keskelle kuljettanut Luotonen sai jalkansa vapaaksi, eikä erehtynyt päästessään laukomaan boksin rajoilta. Pelin viime hetkillä onnistuivat vieraat kertaalleen kulmapotkusta, kun Julia Sainio runnoi pallon verkkoon. Maali oli vierasjoukkueelle laiha lohtu, sillä ottelu vihellettiin päättyneeksi pian tämän jälkeen.

Ottelun päättyessä 4-1 lukemiin jää MuSa sarjatauolle hyvistä asemista. Lohkon kärkipaikkaa pitävä HPS/2 on kahdeksan pelatun ottelukierroksen jälkeen vain yhden pisteen päässä ja vastassa seuraavassa ottelussa. MuSa matkustaa HPS:n vieraaksi tauon jälkeen sunnuntaina 30.7.