13.5.2023 19:35
Naiset Futsal

Hopeinen kevät tuloksena tällä kaudella

HIFK katkaisi MuSaFutsalin valtakauden

Neljäs finaali ottelu pelattiin lauantaina Porissa Nams-Areenalla. HIFK lähti otteluun mestaruuskatkaisu käsissään johtaen otteluvoitoin 2 – 1. Jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta IFK:n juhliin päättyi naisten futsalkausi 2022-23. Loppulukemat 5 – 7 jo. 4 – 4 (1 – 2).

Ottelun alku oli jälleen vauhdikasta, eikä kyttäilystä oikein ollut tietoakaan. Ensimmäisen kerran tulostaulun isot digitaalit vaihtuivat vieraiden puolella, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Iina Ahola laukoi pallon verkkoon. Vajaa minuutti avausmaalista Netta Hannula puski rajapotkukuvion tolpan kautta maaliin. IFK iski uudelleen itsensä johtoon viiden minuutin kohdalla, kun Annette Korinin siirrosta Tiia Savolainen laukoi pallon ohi Siiri Liljan. Vauhdikkaalla avausjaksolla ei lisäosumia nähty, vaikka kummallakin oli omat paikkansa.

Toinen jakso eteni melko pitkään maalittomana, vaikka molemmilla oli parin minuutin sisään melko maittavat tekopaikat. MuSaFutsal tuli tasoihin ajassa 27.07, kun Sini Lauermaan laukaus pienestä kulmasta yllätti Tytti-Maria Mikkolan. Tasatilanne ei kestänyt kauaa, sillä vajaa minuutti myöhemmin Anniina Ponkkonen taisteli pallon itselleen noin kymmeneen metriin. Hän sai jalkaansa riittävän vapaaksi, jotta onnistui lähettämään matalan laukauksen, joka meni verkkoon saakka. MuSaFutsal oli lähellä tulla tasoihin jakson puolivälissä, mutta Elina Setälän laukaus kolahti poikkipuuhun. Hetkeä myöhemmin Savolainen oli toisessa päässä yksin läpi, mutta Lilja veti pidemmän korren ja onnistui myös torjumaan reboundin. MuSaFutsal lähti hakemaan tasoitusosumaa runsaat kuusi minuuttia ennen loppua. Pallo liikkui hyvin, mutta paikoille ei joukkue päässyt. IFK onnistui kertaalleen lyömään pallon tyhjään reppuun, kun Tuula Siren käytti kotijoukkueen pelaajan liukastumisen hyväkseen. Mestaruus näytti karkaavan jo varsinaisella peliajalla Helsinkiin, mutta kotijoukkueen viimeisen minuutin kiri tuotti kaksi maalia, kun Luotonen sekä Minttu Ylikraka onnistuivat päädyn kautta pelattujen kuvioiden kautta. Näin ollen jännitysnäytelmä sai hienon päätöksen, kun ottelu siirtyi jatko-otteluun.

Sitä ehdittiin pelata vain kahdeksan sekuntia. Aholan laitanousun jälkeen Siren voitti maalilla kaksinkamppailunsa ja siirsi IFK:n johtoon. Avausvitosen viimeisellä minuutilla Jenni Huttunen pelasi oivallisen seinäpelin Sirenin kanssa ja ensin mainittu taiteili yhdellä kosketuksella pallon ohi Liljan. Toinen jatko-ottelun vitonen mentiin MuSaFutsalin hakiessa osumia viidellä kenttäpelaajalla. Maaleja odotettiin viimeiselle minuutille saakka, kunnes Korin oli jäänyt kotijoukkueen puolustuksen taakse ihan yksin ja onnistui ohittamaan maalivahdin paitaa kantaneen Setälän. Hetkeä myöhemmin Luotonen pyssytti loppulukemiksi 5 – 7 jo. 4 – 4 (1 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Minttu Ylikraka (MuSaFutsal) sekä Tuula Siren (HIFK FS).

Mestaruus matkaa siis kauden 22-23 päätteeksi Helsinkiin HIFK:n mukana. MuSaFutsal hopealle ja joukkueen mitaliputki jatkuu, sillä edelliset kaksi kautta päättyi porilaisjuhliin. Onnittelut IFK:lle sekä myös pronssia voittaneelle YIlvekselle.

Nyt hetki happea ja kohti uutta kautta. Seonmoro!

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu