7.5.2023 16:48
Naiset Futsal

IFK:lle katkaisun paikka lauantaille

Jännittävä ottelu ratkesi jälleen maalin erolla

Ottelu alkoi vähän hermostuneemmin kuin edelliset finaalisarjan ottelut. Peli pyöri pitkälti keskialueella. Hermostuneisuutta oli havaittavissa, mutta pikkuhiljaa alkoi peli pyöriä normaaliin tapaan. Tästäkään pelistä ei tunnetta puuttunut. Avausmaali syntyi ajassa 06.47, kun IFK:n Selma Rantala laukoi sunnuntain ensimmäisen osuman. MuSaFutsal tuli tasoihin tyylikkäällä osumalla ennen jakson puoltaväliä. Iina Heikkilä lähetti korkean pallon ylöspäin, jossa Minttu Ylikraka otti upeasti pallon haltuun ja viimeisteli kylmänviileästi. Monia eri vivahteita sisältäneen jakson loppupuolella MuSaFutsal siirtti 1 – 2 johtoon, kun Iina Heikkilän sivuraja upposi IFK-pelaajan osuman kautta verkkoon. Taukoa lähdettiin viettämään vierasjohdossa 1 – 2.

Ottelun toinen jakso oli tasaista. MuSaFutsal oli hippusen enemmän pelin päällä. IFK loi pahimmat tilanteet, mutta Siiri Liljan torjunnat ja laadukas puolustustyöskentely pitivät lukemat vierasjohdossa. Lopulta IFK:n vimmattu tasoitusnälkä sai palkintonsa, kun Dali Meller laukoi voimalla läheltä pallon reppuun. Pelikellossa oli aika 31.44. Tasaisesti edennyt ottelu näytti menevän jälleen jatko-otteluun, kun tekopaikat eivät kummallekaan oikein maistuneet. Reilu pari minuuttia ennen loppua sai ottelu dramaattisen käänteen. Jasmin Ylikraka sai toisen varoituksensa ja samalla kentältäpoiston. Samalla kellonlyömällä IFK:n Tiia Savolainen katseli keltaista ja MuSaFutsalin toimihenkilö lensi suihkun puolelle. Tämän episodin jälkeen ottelua jatkettiin IFK:n 4vs3 ylivoimalla. IFK:n ylivoima pyöritti paikan maalin eteen Annette Korinille, joka liukui pallon pitseihin. MuSaFutsal yritti lopussa vielä viidellä kenttäpelaajalla, mutta maalinteossa onnistumatta. Näin IFK:lle toinen kiinnitys mestaruuteen lukemin 3 – 2 (1 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Dali Meller (HIFK FS) ja Siiri Lilja (MuSaFutsal).

Voitot ovat nyt IFK:lle 2 – 1 ja mestaruus ratkeaa seuraavana viikonloppuna Porissa. Lauantain ottelu käynnistyy klo 15.00. MuSaFutsalin voittaessa lauantaina ratkaisu siirtyy legendaariseen vitospeliin, joka pelattaisiin sunnuntaina 14.5 klo 15.00 alkaen.

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu