29.4.2023 19:00
Naiset Futsal

MuSaFutsal nappasi ensimmäisen kiinnityksen

Naisten Futsal-liigafinaalin avausnäytös tarjoili trillerin

Naisten Futsal-liigan kauden 2022-23 finaalisarja käynnistyi lauantaina Porin Nams-Areenalla. Runsaslukuiselle (266) yleisölle finalistijoukkueet tarjoilivat näin vapun kunniaksi melkoisen shown. Lopulta ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen otti kotijoukkue MuSaFutsal lukemin 5 – 4 (3 – 3).

Ottelun alku oli vauhdikas, kun heti ensimmäisistä hyökkäyksistään MuSaFutsal loi hyvät paikat. Avausosuman iski kuitenkin vierasjoukkue HIFK jo ajassa 02.21. Jenni Huttunen syötti kulman taakse, josta Selma Rantala laukoi tarkasti alakulmaan. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä 15 sekuntia myöhemmin maalilaulu raikasi Namsilla. Netta Hannula ohjasi Anni-Elina Luotosen syötön verkkoon. Luotonen sai pallon pienellä siirrolla rajapotkusta. Eikä kulunut minuuttiakaan, kun sama kaksikko oli jälleen asialla. Luotosen vahvan laitanousun päätteeksi hän pelasi maalille, josta Hannula tuikkasi pallon pitseihin. IFK tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja prässäsi korkealta alusta saakka. MuSaFutsal onnistui kuitenkin haastamaan prässiä hyvin ja pakotti vieraat useisiin rikkeisiin. Viides rikkomus vihellettiin ajassa 07.29, jonka jälkeen IFK:n valmentaja Ilkka Somero reagoi ottamalla aikalisän. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja kummassakin päässä riitti tapahtumia. Hanna Halonen tasoitti ottelun ajassa 08.19. Hän käytti hyväkseen kotijoukkueen pienen virheen puolustuspäässä. IFK:lle tuomittiin kuudes rikkomus ajassa 15.52. Luotonen asettui kymppiä ampumaan eikä jättänyt maaliin vaihdetulle Sara Järviselle palaakaan, 3 – 2. Jakson päätösnumeroiksi 3 – 3 IFK tuli vajaa minuutti myöhemmin. Annette Korin pääsi kahdesti laukomaan, joista toisella yrittämällä pallo löysi tiensä maaliin asti. Tapahtumarikkaan 20 minuuttisen jälkeen taukoa lähdettiin viettämään 3 – 3 lukemissa, vaikka Luotonen pääsi yrittämään toistamiseen kympiltä. Tällä kertaa veto pysähtyi pystypuuhun.

Toisen jakson alku ei ollut ihan avausjakson kaltainen, mutta tilanteita riitti kumpaankin päähän. MuSaFutsal siirtyi johtoon ajassa 22.58. Luotonen iski päivän toisensa. Hyvä riisto keskialueella, jonka jälkeen väkevän kuljetuksen päätteeksi kova laukaus yllätti pienesti Mikkolan ja painui längistä sisään. Tasainen peli, jossa kaksinkamppailuita oli useita, eteni ottelu maalin erolla jakson puolivälin yli, vaikka IFK:lla oli paikkoja tasoittaa. MuSaFutsalin onneksi tolpat olivat tänään heidän puolellaan. IFK kolisutti tolppia useita kertoja pelin aikana. Siiri Lilja otti ison torjunnan lähes heti Luotosen osuman jälkeen. IFK pelasi kulman jälkeen tilanteen taka-alueelle Haloselle, mutta Lilja torjui. Pientä ratkaisun makua alkoi olla ilmassa ajassa 32.09, kun Minttu Ylikraka karkasi keskeltä maalintekoon Iina Heikkilän syötöstä. Osuma oli MuSaFutsalin liigahistorian tuhannes maali. IFK ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla ja teki lopusta vielä trillerin. Halonen iski illan toisen osumansa erikoistilanteen jälkitilanteesta, kun irtopallo kimpoili sopivasti Halosen ulottuville. Vastapalloon lähtenyt laukaus ohitti Liljan viitisen minuuttia ennen loppua. IFK nosti lopussa välillä Mikkolaa ylemmäs, mutta vaarallisia paikkoja lopun hyökkäykset eivät tuottaneet ja näin MuSaFutsal juhli sarjan ensimmäisen ottelun voittoa lukemin 5 – 4 (3 – 3). Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Hanna Halonen (HIFK FS).

Finaalisarjan seuraavat kaksi ottelua pelataan Helsingissä ensi viikonloppuna, kun joukkueet kohtaavat sekä lauantaina että sunnuntaina.

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu