23.4.2023 21:57
Naiset Futsal

Espoon reissusta tuliaisiksi finaalipaikka

Neljäs välierä ratkesi vasta jatko-ottelussa

Sunnuntain ottelu lähti vieraiden kannalta heikosti. GFT iski avausosuman jo 10 sekunnin kohdalla, kun Heta Huhtaniska taituroi itsensä vetopaikkaan ja sijoitti takakulmaan. Vieraat eivät kuitenkaan nopeasta takaiskusta hätkähtäneet, vaan pikkuhiljaa alkoivat lyödä painetta GFT:n päätyyn. Tasoitusosuma syntyi hyökkäyspään riiston jälkeen viidennellä minuutilla. Jasmin Ylikraka syötti laitaan Anni-Elina Luotoselle, jonka laukaus tippui viivan tuntumaan. Ylikraka oli ensimmäisenä pallossa ja ohjasi pallon verkkoon. GFT siirtyi uudelleen johtoon ajassa 07.26. Alhaalta lähtenyt hyökkäys päättyi, kun Huhtaniska ohjasi Emilia Jokisalon syötön reppuun. Tasaisessa pelissä edettiin vielä maalien suhteen tasatahtia, kun MuSaFutsal tasoitti ottetlun erikoistilanneosumalla ajassa 09.38. Iina Heikkilä luuppasi kulman suoraan Sini Lauermaalle, joka sijoitti suoraan ilmasta kylmänviileästi pallon maaliin. Tauolle lähdettiin kuitenkin GFT:n 3 – 2 johdossa. Sandra Lind pääsi kääntymään keskisektoriin ja laukoi törsällä jakson päätöslukemat.

Toisen jakson alku oli vieraiden kannalta myös karmaiseva. Alle minuutti oli pelattu, kun MuSaFutsalin puolustuspään löysä pelaaminen johti siihen, että Maria Mäntylä pääsi avaukseen väliin ja pallo pomppasi hänestä verkkoon. Tästäkään takaiskusta vieraiden peli ei lähtenyt väärille urille. He uskoivat edelleen voittoon ja vyörytti peliä paikoin ylivoimaisestikin GFT:n päätyyn. Lopulta kaivattu kavennusosuma näki päivänvalon ja mikä osuma se olikaan. Minttu Ylikraka vei GFT:n pelaajan pullakahville laidan tuntumassa, jonka jälkeen hän eteni vetopaikalle. Laukaus oli yksi tämän kauden näteimpiä. Kova ja tarkka laukaus upposi takayläkköön. Toisen jakson puoliväli ylitettiin 4 – 3 lukemissa, ja vieraat olivat saaneet selkeästi vielä lisäbuustia Ylikrakan kauniista osumasta. Lopulta tasoitus syntyi ajassa 30.09. Hyökkäyspään riistonsa jälkeen Jasmin Ylikraka laukoi maanuoliaisen ohi Jenni Niemelän ja pelin tasan 4 – 4. Paine jatkui GFT:n päädyssä, vaikka he välillä pääsivätkin vähän uhittelemaan MuSaFutsalin päätyyn myös. MuSaFutsal siirtyi ottelussa ensi kertaa kuskin paikalle ajassa 36.47, kun Luotonen seurasi Minttu Ylikrakan laukauksen ja puski pallon yli Niemelän. GFT lähti välittömästi hakemaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. Pyöritystä kesti noin minuutin, kunnes Jokisalo laukoi noin 12 metristä pienen kimmokkeen kautta tasoituksen. Tämän trillerin voittajaa lähdettiin hakemaan jatko-ottelun kautta.

Jatko-ottelua ehdittiin pelata runsas puoli minuuttia ennen kuin Minttu Ylikraka siirsi vieraat johtoon Heikkilän laitanoston päätteeksi. GFT lähti hakemaan jälleen viidellä kenttäpelaajalla tasoitusosumaa. Pallo pyöri enimmäkseen MuSaFutsalin alueella, mutta pois vaara-alueilta ja vieraat pystyivät hyvin puolustamaan ensimmäisen vitosen loppuun. Toisen jatko-ottelu vitosen aikana Heikkilä ja Netta Hannula kaunistelivat tyhjiin vielä loppulukemiksi 5 – 8 jo. 5 – 5 (3 – 2) ja näin MuSaFutsal etenee finaalipeleihin kolmannen kerran peräkkäin. Joukkueiden parhaina palkittiin Heta Huhtaniska (GFT) ja Minttu Ylikraka (MuSaFutsal).

Finaalisarja alkaa Porissa lauantaina 29.4 klo 15. Vastustaja ratkeaa ensi viikon keskiviikkona, jolloin YIlves ja HIFK ottavat viidennen kerran mittaa toisistaan. Sen jälkeen ratkeaa lopullisesti finaalipelien aikataulu.

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu