16.4.2023 20:03
Naiset Futsal

GFT tasoitti sarjan

MuSaFutsal hävisi ensi kertaa sitten marraskuun

Naisten Futsal-liigan välieräsarjat jatkuivat eilisen jälkeen heti tänään. Pelipaikat pysyivät eiliseen nähden samoina. MuSaFutsal ja GFT esittivät tänäänkin tasaista ja jännittävää peliä. GFT oli tehnyt eilisestä läksyt hyvin ja pystyi parantamaan omaa tekemistään niin, että kävi ryöstämässä sunnuntaina voiton Porista.

Ottelun alussa mentiin taas päästä päähän ja kummassakin päässä oli omat tilanteensa. Siihen avausjakson yhtäläisyydet sitten melkeinpä jäivätkin. Sunnuntaina otti GFT pelistä täysin kontrollin. MuSaFutsalin peli ei ottanut tuulta alleen oikeastaan juuri lainkaan. Syötöt karkailivat mihin sattui ja huolimattomuus paistoi lehtereiden ylätasanteelle saakka. GFT käytti hyvin hyödykseen kotijoukkueen koomailun. GFT siirtyi johtoon ajassa 07.57. Keskialueen riiston jälkeen parilla syötöllä Emilia Jokisalo pelattiin nokikkain Siiri Liljan kanssa. Netta Hannula yritti loppuun saakka taistella ja liukui vielä palloon, mutta epäonnekkaasti pallo pomppi Jokisalon ulottuville ja hän tsippasi pikkunätin yli Liljan. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander reagoi maalin jälkeen joukkueen aneemisuuteen ottamalla aikalisän. Muutama minuutti myöhemmin GFT sahasi parilla pitkällä poikittaisella syötöllä paikan takatolpalle Heta Huhtaniskalle, joka laukoi yhdellä kosketuksella pallon reppuun. Maalin jälkeen MuSaFutsal alkoi pikkuhiljaa löytää pelillistä jyväänsä ja pääsi paikoille. Kavennusosuma syntyi jälleen eroikoistilannepelistä. Netta Hannula syötti rajapotkun viereen Anni-Elina Luotoselle, jonka tulinen maalia kohti menossa ollut laukaus vielä pomppasi jostain kaksikon Jokisalo, Iina Heikkilä kautta pitseihin. Liljan muutamat isot torjunnat avausjaksolla pitivät eron lopulta vain yhdessä maalissa, vaikka totuuden nimissä GFT olisi voinut johtaa useammallakin maalilla avaus 20 minuuttisen jälkeen.

Tauon jälkeen MuSaFutsal oli ainakin paikoitellen kuin eri joukkue, mitä se oli avausjaksolla. Maaleja ei pelin parantunut ote kuitenkaan tuottanut. GFT meni kahden maalin karkumatkalle reilun viiden minuutin paikkeilla. Sandra Lind pääsi seitsemässä metrissä kääntymään ja sai jalan vapaaksi vetoa varten. Laukaus ei paras mahdollinen ollut, mutta se muutti MuSaFutsal-pelaajasta epäonnekkaasti suuntaa ja ohitti Liljan. MuSaFutsal yritti lopussa viimeiset melkein seitsemän minuuttia hakea kavennusosumia viidellä kenttäpelaajalla. Pallo liikkui hyvin lähes koko ajan, mutta paria tilannetta lukuunottamatta GFT selvisi ilman sydämentykytyksiä. Näin GFT tasoitti välieräsarjan voittamalla lukemin 1 – 3 (1 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Minttu Ylikraka (MuSaFutsal) ja Sandra Lind (GFT).

Tämän välieräsarjan karavaani kulkee ensi viikonlopuksi Espooseen, jossa joukkueet kohtaavat lauantaina klo 16.00 ja sunnuntaina klo 14.00 Opinmäen hallissa. Jos jompikumpi joukkue voittaa Espoon molemmat ottelut, niin se joukkue etenee finaaleihin. Jos kumpikin voittaa yhden ottelun, niin ratkaiseva vitospeli pelataan Porissa Nams-Areenalla keskiviikkona 26.4.

Artikkelin kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com