15.4.2023 18:21
Naiset Futsal

Välieräsarja alkoi voitolla

MuSaFutsal otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Naisten Futsal-liigan välieräsarjat käynnistyivät lauantaina. MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut GFT. Ottelun alussa jo heti kumpikin pystyi luomaan tekopaikkoja, mutta ensimmäisistä yrityksistä ei osumia vielä tullut. Avausosumaa ei kuitenkaan tarvinnut odotella kauaa, sillä jo ajassa 02.31 maalilaulu raikasi Nams-Areenalla ensimmäistä kertaa. Rajapotkun jälkitilanteesta oli Jasmin Ylikraka jäänyt täysin yksin takatolpalle, josta hänellä oli helppo työ viimeistellä välieräsarjan avausosuman Anni-Elina Luotosen syötöstä. Reilu pari minuuttia myöhemmin rankaisi kotijoukkue jälleen erikoistilanteen jälkitilanteesta. GFT onnistui purussaan vain puolittain ja Sini Lauermaa sai pallon. Hän näki jotain mitä muut eivät, ja syötti Netta Hannulalle avoimeen tonttiin. Hannula ei noista paikoista erehdy ja MuSaFutsal kahden maalin karkumatkalle. Ottelussa mentiin tasaisissa merkeissä ja kummallakin oli omat paikkansa. Alkupuoliskolla oli MuSaFutsal pikkuisen enemmän pelin päällä. GFT tuli vastahyökkäyksen päätteeksi maalin päähän ajassa 12.30. Heta Huhtaniska eteni väkevästi ja syötti juuri oikea-aikaisesti vierelleen Maria Mäntylälle, joka laukoi ykkösellä pallon yläkulmaan ohi Siiri Liljan. GFT sai maalistaan lisää virtaa ja heidän prässinsä oli paikoitellen myrkkyä kotijoukkueelle. MuSaFutsal siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon pitkän pallonhallintajakson päätteeksi. Omassa päässä haettiin rauhassa paikkaa edetä, ja kun sellainen tuli kotijoukkue käytti sen armotta hyväkseen. Minttu Ylikraka pelasi puolesta kentästä poikkikentän ilmassa. Luotonen otti pallon taitavasti haltuun ja pystyi syöttämään keskelle, johon oli tehnyt oman liikkeensä Hannula. Hän ohjasi ensimmäisellä kosketuksella pallon ohi Jenni Niemelän. GFT tuli maalin päähän vain 19 sekuntia ennen jakson loppua. Mäntylä laukoi rajapotkun MuSaFutsal-pelaajan kautta juuri ja juuri viivan yli. Tauolle 3 – 2 tilanteessa.

Toinen jakso oli avausjakson tapaan tasainen. Jasmin Ylikraka onnistui venyttämään eron jälleen kahteen maaliin, kun hänen tarkka laukauksensa painui takatolpan kautta verkkoon. GFT:n peli pyöri akselin Emilia Jokisalo – Maria Mäntylä varassa. Kaksikko raatoi tänään isoja minuutteja. Toisen jakson puoliväli ylitettiin kahden maalin erolla. Ajassa 30.59 otti GFT aikalisän. Seuraavasta hyökkäyksestään GFT kavensi eron yhteen maaliin. Jokisalo lähetti pitkän korkean pallon MuSaFutsalin puolustajien selän taakse. Sinne oli hiipinyt täysin yksinään Huhtaniska, joka onnistui nikkaamaan päällään pallon yli Liljan. Jälleen edettiin kutkuttavassa tilanteessa. GFT otti ajoissa viidennen kenttäpelaajan hakiessaan tasoitusta. Peli pyöri pääsääntöisesti MuSaFutsalin kenttäpuoliskolla, mutta mitään vaarallista vieraat eivät pystyneet luomaan. Pallo liikkui liian kaukana vaara-alueilta. Lopulta loppusummeri päästi kotijoukkueen ja kotiyleisön pälkähästä ja päätti ottelun kotijoukkueen voittoon lukemin 4 – 3 (3 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Heta Huhtaniska (GFT).

Välieräsarja on nyt 1 – 0 MuSaFutsalille ja sarja jatkuu jo huomenna, kun Porissa Nams-Areenalla joukkueet kohtaavat toistamiseen. Ottelu alkaa klo 15.00.

Artikkelin kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com