8.4.2023 18:30
Naiset Futsal

MuSaFutsal välieriin

RaiFu kaatui toistamiseen puolivälierissä.

Lauantaina oli Nams-Areenalla ottelun selvä. MuSaFutsalin voittaessa he etenisivät välieriin ja neljän joukkoon. RaiFun tuulettaessa pelin jälkeen sarja jatkuisi vielä huomenna sunnuntaina Porissa. Lauantaina voittajasta ei loppujen lopuksi ollut epäselvyyttä. Ottelun alkupuoliskolla RaiFu tuli lujaa ja prässäsi korkealta. Ottelussa oli playoffeihin sopiva intensiteetti ja tempo. RaiFu pystyi myös alkuhetkillä luomaan pari vaarallista paikkaakin. Toisen pysäytti poikkipuu ja toiseen venyi upeaan jalkatorjuntaan Siiri Lilja. Jakso eteni maalittomassa tilanteessa aina puolivälin yli. MuSaFutsalin rajapotku vasemmalta puolelta tuotti halutun tuloksen, kun Elina Setälän syötöstä laukoi Anni-Elina Luotonen lujaa ja tarkasti pallon pitseihin takatolpan kautta. Reilu puoli minuuttia myöhemmin MuSaFutsal sai vapaapotkun boksin reunalta oikealta puolelta. Sini Lauermaa syötti keskisektoriin Luotoselle, joka toisella kosketuksella lähetti painavan laukauksen verkkoon saakka. Kotijoukkueella oli tässä kohtaa hurmos päällä ja RaiFun peli sakkasi pahassa kohtaa. Rauhallisen syöttelyn päätteeksi nopeasti selustaan pelatun tilanteenvaihdon jälkeen Minttu Ylikraka pääsi nautiskelemaan Netta Hannulan esityöstä kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Hannula oli jäänyt RaiFun puolustajien selän puolelle ja sai Jasmin Ylikrakalta hyvän syötön. Hannula hassutti tilanteessa parikin vastustajaa ja malttoi lopuksi jakaa vierelleen Ylikrakalle. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 3 – 0 johdossa.

Toisen jakson alkuun RaiFu tuli vielä lujaa päälle ja se näkyi myös parina kumulatiivisenä rikkeenä. Toisesta rikkeestä tuomitusta vapaapotkusta MuSaFutsal iski neljännen osuman. Paikka oli Luotosen vapaapotkutilanteesta syntyneeseen maaliin täysin identtisestä paikasta. Tällä kertaa Lauermaa syötti suoraan maalille, josta pallo ohjautui RaiFu-pelaajan kautta verkkoon. Jakson puolivälissä RaiFun selkäranka lopulta katkesi, kun Setälä laukoi irtopallon maaliin kutosen ulkopuolelta. Toisen jakson jälkimmäinen kymppi oli enemmän tai vähemmän vain pelailua, eikä avausjakson tapaista intensiteettiä ollut enää havaittavissa. Vikalla kympillä RaiFu yritti hakea viidellä kenttäpelaajalla onnistumisia, mutta eivät siinä onnistuneet. Jakson jälkimmäisellä puolikkaalla jakeli Jasmin Ylikraka vielä pariin maaliin syötöt. Niistä pääsivät maalintekoon Luotonen päivän kolmannellaan sekä päivän ainoansa tehnyt Hannula. Näin MuSaFutsal eteni neljän joukkoon ja lähetti hyvin taistelleen RaiFun kesälomalle. RaiFu voi lähteä kesän viettoon ryhti suorassa. Lopputulos lauantaina Namsilla 7 – 0 (3 – 0). Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Ella Mäki (RaiFu).

MuSaFutsalin kausi jatkuu ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla välierissä. Välierissä vastaan asettuu runkosarjassa viidenneksi tullut ja KaDyn puolivälierissä kaatanut GFT. Välierien aikataulu on se, että kaksi ensimmäistä pelataan Porissa Nams-Areenalla. Kumpikin alkaa klo 15.00. Kolmas ja mahdollinen neljäs ottelu pelataan Espoossa viikonloppuna 22.-23.4. Mahdollinen viides olisi vuorossa Porissa keskiviikkona 26.4.