1.4.2023 15:41
Naiset Futsal

Eka täppä plakkariin

Jännittävien vaiheiden jälkeen kotimatkalle 2 – 4 (2 – 3) voitolla.

MuSaFutsalin playoff-kevät sai voitokkaan alun, kun vierasottelussa kaatui RaiFu lukemin 2 – 4 (2 – 3). RaiFu sai otteluun hienon startin, kun Ella Mäen painava laukaus upposi ihan riman alle ajassa 01.28. Vieraat eivät nopeasta takaiskusta häkeltyneet, vaan tulivat tasoihin vajaa pari minuuttia myöhemmin. Netta Hannula oli terävänä maalin edessä ja ohjasi Jasmin Ylikrakan syötön verkkoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Välillä tuntui olevan vähän punainen lanka hukassa molemmilta. Ottelussa oli jo vähän enemmän playoff-vääntöä ja tiukkoja kaksinkamppailuita nähtiin useampikin. MuSaFutsal siirtyi ajassa 12.21 ensi kertaa johtoon. Tälläkin kertaa maalintekijätilastoon merkittiin Hannulan nimi. Tällä kertaa nimensä syöttäjien joukkoon sai Minttu Ylikraka. Kolmisen minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon. Anni-Elina Luotonen oli jäänyt keskisektorille täysin vapaaksi. Luotosen laukaus oli tarkka ja kova ja lukemat 1 – 3. Minttu Ylikrakalle toinen syöttöpiste. RaiFu tuli välittömästi peliin uudestaan mukaan ja maalin päähän, kun epäsuorasta vapaapotkusta Mirena Pihl laukoi takaraudasta pallon ulos. Avausjakso ei enempää maaleja tarjonnut ja taukoa lähdettiin viettämään 2 – 3 vierasjohdossa.

Toisen jakson avausminuuttien aikana Hannula laukoi eron jälleen kahteen. Maali oli Hannulan päivän kolmas ja hattutemppu. Hattutemppu oli Hannulan playoffien kahdeksas. Pelattuja playoff-pelejä Hannulalla on nyt 17. MuSaFutsal sai peliinsä rauhallisuutta ja peli hallintaansa. RaiFu ei juurikaan suurta vaaraa pystynyt aiheuttamaan Siiri Liljan vartioimalle maalille. Lilja nappasi torjunnat melko tyylikkäästi ilman suurta hätää. Loppua kohden RaiFu panosti ylöspäin, mutta lopunkaan pyöritys viidellä kenttäpelaajalla ei laukauksia kohti maalia tuottanut. Näin MuSaFutsal nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 2 – 4 (2 – 3) voitolla. Sarja on ensi kertaa katkolla ensi lauantaina Porissa Nams-Areenalla, kun joukkueet iskevät yhteen klo 15.00 alkaen. Joukkueiden parhaina palkittiin Ella Mäki (RaiFu) ja Jasmin Ylikraka (MuSaFutsal).

Raisioon oli pakkautunut reilut sata henkeä, ja paikoitellen oli kivaa pöhinää katsomossa. MuSaFutsalin fanejakin näkyi katsomossa ilahduttavasti.