25.3.2023 19:02
Naiset Futsal

Runkosarja paketoitiin voitolla

Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa

Naisten Futsal-liiga tuli päätökseen lauantaina koko kierroksen voimin. MuSaFutsal oli jo varmistanut runkosarjan voiton ja matkusti HIFK:n vieraaksi Helsinkiin.

IFK tuli ryminällä matsiin ja loi tilanteen jo ensimmäisellä minuutilla, mutta tolppaan osuneen laukauksen jälkeen toinen yritys pysähtyi Sini Lauermaahan, joka pelasti tilanteen viivalta. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja kumpikin loi tilanteita tasaiseen tahtiin. Ihan ykköskorin laadukkaita paikkoja ei kuitenkaan kummallakaan ollut. Ottelun avausmaali merkittiin vieraiden nimiin ajassa 07.41. Lauermaa leikkasi laidasta vähän keskelle ja laukoi maalia kohti. Laukaus yllätti hieman maskissa olleen Tytti-Maria Mikkolan ja vieraat johtoon. IFK tuli tasoihin vajaa pari minuuttia myöhemmin, kun Jenni Huttusen yksilösuoritus päättyi laukaukseen riman alle ja peli tasoihin. Jakson toinen puolikas ei maaleja tarjonnut. Lähempänä lisäosumia oli IFK, mutta vedot kolahtelivat tolppiin muutamaan otteeseen.

Toinen jakso oli yhtä tasaväkistä puurtamista kuin ensimmäinenkin. Välillä vauhtia tuntui olevan enemmän kuin järkeä ja palloa pelattiin paljon pitkinä hyökkäysaluetta kohden. IFK siirtyi ottelussa johtoon ajassa 29.05. Hanna Halosen esityöstä osui Huttunen toistamiseen. IFK puolusti johtoasemaansa tiukasti ja oli jo melkein toisella kädellä kiinni voitossa, mutta MuSaFutsal haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla omasta aikalisästä lähtien. Lopulta sitkeys palkittiin, kun Anni-Elina Luotonen siivosi karat sisään maalin edestä ajassa 38.24. Näin edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla nähtiin kaksi osumaa. Ensin iski IFK, kun Halonen oli jäänyt täysin yksin maalille. Dali Meller näki ja syötti Haloselle tekopaikan, josta hän ei erehtynyt. MuSaFutsal otti jälleen viidennen kenttäpelaajan kentällä ja Netta Hannulan laukauksen ohjasi takatolpalta Jasmin Ylikraka pitseihin, kun jatkoaikaa oli runsas minuutti jäljellä. Viimeisillä sekunneilla MuSaFutsal haki voitto-osumaa vielä viidellä, mutta ainoastaan lähellä käytiin. Edessä oli voittomaalikilpailu. Vierailta onnistui kolme laukojaa, ja kun IFK ei onnistunut omissaan niin kaksi pistettä Poriin 3 – 4 vm. 3 – 3 ja. 2 – 2 (1 – 1) voitolla. Joukkueiden parhaina palkittiin Dali Meller (HIFK) ja Jasmin Ylikraka (MuSaFutsal).

Ensi viikolla alkaa playoffit. Niistä lisää, kun aikataulut varmistuvat. Runkosarjan pistepörssin voitti MuSaFutsalin Netta Hannula.

Artikkelin kuva: Pekka Tuominen